E-Fit Graz

Izgalmas feladat volt, új kihívás a fitnesz stúdió megtervezése, hiszen meg kellett ismernem az ezzel kapcsolatos elvárásokat is. Terv szerint ez egy referencia stúdiónak készült, melynek design elemei segítséget nyújtanak a további külföldön nyíló stúdiók berendezéséhez. Ezért is készültek a bútorokra olyan további variációk, amelyek elemei mobilan bárhol elkészíthetőek és különböző méretű stúdiók berendezhetőek vele, a fitnesz saroktól a komplett stúdióig. A Grazi helyiségben korábban iroda működött, kellemes meglepetést okozott az álmennyezet lebontásakor előbukkanó gyönyörű eredeti dongaboltozat. Természetesen ezt is és a parkettát is megtartottuk az átalakítás során. A stúdióban recepciós helyiség, edzőterem és öltöző-zuhanyzó kialakítására volt szükség. A recepciós helyiségbe egy teljes falas bútorozást terveztem, ami a tároláson kívül a fűtőtest, elektromos kapcsolószekrény, mosógép, szárítógép elrejtésére és egy kis teakonyha beépítésére is lehetőséget adott. A recepciós pult alá került egy mini hűtő, az italok tárolására. Az alapkoncepció a hexagonra épült. A hatszög forma gyakran megtalálható a természetben. Például a hópelyhek, a méhkas szerkezete, a teknősök páncélja is hatszög alakú. A hatszögek a természet egyik legoptimálisabb alakzatai, hiszen a végtelenségig kombinálhatók. A hatszögletű alakzat hatékony térkihasználású és erős. A hatszög tehát stabilitást, egyensúlyt, tökéletességet, szépséget szimbolizál. Univerzális harmóniát teremt a test és lélek egyesítésével. A digitális technika és az élet ősi jelképének az összefonódása teljes harmóniává. Az E-Fit üzenete: a digitális technika új dimenziót nyit a mozgáskultúrában. A hexagon különböző méretekben és szabálytalan formában is megjelenik a bútorokon, kiegészítőkön. Megtalálható a logót körbevevő dekorációs zúzmófal formáiban, az egyedi csillár is ezen formákból épül fel. A szekrényfal hatszög alakú áttörései random hatású rendszerben díszítik a felületet és biztosítják helyenként a szükséges szellőzést. A recepciós pult dió furnérbevonattal és átvilágítható üvegfronttal készült. A recepciót és az edzőtermet tolóajtó köti össze illetve választja el. Egyedi fóliabevonata az átláthatóságot akadályozza és a koncepció üzenetét is magán hordozza. Az edzőteremben a világítási megoldás, a látszó szellőzőberendezés és a betonhatású falfestés az indusztriális jelleget erősíti, amit a fényes felületek oldanak. A tükrös falon a hexagonos 3D fal elmaradt a kivitelezés során, de az öltözőben hidegburkolat formájában újra előbukkan. Az öltözőszekrények játékos formában követik a hely adta lehetőséget kihasználva. Az edzőteremben gyereksarok is kialakításra került a kicsik lefoglalására, míg a mama edz. A kirakati “ablakokban” tárolós ülőpadok húzódnak végig, amik a recepciós kanapéval azonos textilcsaláddal lettek párnázva a kényelmet biztosítva.
Belsőépítészet, lakberendezés : Lovász Nóra enteriőrtervező

Ilyen volt

Ilyen lett